Kabelbindere, strips og fastgørelse til din applikationer

Kabelbindere, strips og fastgørelse fra HellermannTyton - med god grund.

T-serien kabelbinder

Kabelbindere, strips og fastgørelsesløsninger skal i dag opfylde en bred vifte af krav - fra simpel bundtning af kabler til absolutte specielle anvendelser under ekstreme forhold.

HellermannTyton sætter standarder for produktion af kabelbindere med indvendige og udvendige tænder, genoplukkelige kabelbindere samt ikke-fortandede kabelbindere og strips. Porteføljen omfatter desuden kabelbindere til direkte fastgørelse, stålstrips og kabelbindere med fastgørelseselementer (også kaldet fastgørelsesbindere).

Med højkvalitets kabelbindere og fastgørelseselementer tilbyder HellermannTyton systemløsninger, som imødekommer stort set enhver udfordring.

 • Forskellige dimensioner og farver
 • Opfylder de nyeste krav til kabelbindere og strips
 • Fælles produktudvikling sammen med kunder for nye produktløsninger
 • Højeste kvalitetsstandarder og banebrydende i materialebestandighed

Derudover fås stålbindere med kuglelås, hvor der kræves ekstrem trækstyrke. Produktsortimentet supplerers med sporbare kabelbindere med metalindhold til fødevareindustrien.

Velcro strips er specielt bløde bånd med velcro lukning for at beskytte bundtet.

Uanset om du bruger udvendige - eller  indvendige fortandede kabelbindere , eller om der er temperaturvirkninger fra -40°C eller op til + 240°C, eller om du skal tage hensyn til viberationer, rustfrit stål eller plast løsning - gælder for alle kabelbindere, at de højeste internationale teststandarder , er defineret og kontrolleret i henhold til internationale certifikater. Med denne fremragende kvalitetssikring lover HellermannTyton's kabelbinderne mere end andre - i enhver situation.

Den rigtige kabelbinder med fastgørelseselement til din applikation!

En kabelbindinger (ofte kaldet strips eller kabelbånd) er en universel og hurtig løsning til fastgørelse og bundtning af forskellige kabler eller ledninger til hinanden eller til et andet objekt som f.eks. en føringsvej. Kabelbindere eller strips anvendes i mange områder:

 • I den elektriske installation
 • I kabelmontage
 • I konstruktionsopgaver
 • Til foreløbig samling
 • Som emballagehjælpemiddel
 • Under ekstreme miljøforhold, f.eks. i offshoresektoren.

Kabelbinder med indvendige tænder

Kabelbindere med indvendinge tænder er ideelle til bundning og fastgørelse af kabler, ledninger og slanger. Det meget alsidige sortiment af kabelbindere med indvendige tænder ses tydeligt i T-Serien. Denne serie fås i forskellige typer, farver, længder og materialer.

Kabelbinder med indvendige tænder

Kabelbindere med indvendige tænder er kendetegnet ved følgende egenskaber:

 • Universelt anvendelig og materialet er desuden genanvendelig
 • Sikkert greb på bundtede ledninger takket være den interne fortanding
 • Nem montage på grund af en let vinklet ende af kabelbinderen

Kabelbinder udvendige tænder

Kabelbindere med udvendige tænder er særligt velegnede til bundtning og fastgørelse af følsomme bundtede varer. De fås i forskelligt design, materialer, længder og farver. Kablerne i OS-serien - som et eksempel på en kabelbinder med udvendige tænder - har vist deres værdi med meget tynde og følsomme isolationer eller kabler.

Kabelbinder med udvendige tænder

 

 

De er kendetegnet ved følgende funktioner:

 • Lille pladsbehov på grund af afrundet hoveddesign
 • Lav indsættelse kraft med god holdekraft
 • Snoet pasform på kabelbundtet gennem fordybning i hovedet

Kabelbinder uden tænder Kabelbinder uden tænder

De robuste kabelbindere af typerne KR- og EL-TY tilbyder en høj fastholdelses styrke og er egnet til anvendelse ved kabler og ledninger med store diametre. 

Genoplukkelige kabelbindere Genoplukkelige kabelbindere

Genoplukkelige kabelbindere en optimal løsning til midlertidig bundtning. Fås i forskellige materialer, længder og farver. 

Kabelbindere i rustfri stål Kabelbindere i rustfri stål

Kabelbindere af rustfri stål anvendes i miljøer, hvor der er skærpede krav til holdbarhed, sikkerhed herunder beskyttelse ved risiko for brandfare.

Kabelbindere for fastgørelse Kabelbindere for fastgørelse

Optimale montageløsninger til enhver anvendelse med kabelbindere med sokler i forskellige udførelser, materialer, størrelser og farver. 

Sokler for kabelbindere Sokler for kabelbindere

Montagesokler til skruemontage eller formontage med lim. Forskellige størrelser og designs sikre optimal bundtning og fastholdelse. 

Fastgørelses produkter Fastgørelses produkter

Et bredt program til og hurtig direkte fastgørelse i huller eller som kantklips. 

Befæstigelse Befæstigelse

Et stort program af klips, holdeklemmer for slanger i plast, aluminium og stål samt plastnitter. 

Det nye Q-serie kabelbindersystem tilbyder intelligent, innovativ montageløsning med skræddersyet komponenter der gør installationen lettere og hurtigere.

Q-binderen er et unikt og innovativt produkt for bundtning og fiksering i en bred række af applikationer. Det innovative design med det åbne hoved giver let indføring og tilspænding, selv under svære forhold.

Den integrerede pre-lukke funktion på Q-binderen gør det muligt at foretage midlertidig montage og senere afsluttende tilspænding uden at skulle skifte kabelbinderen. Binderen giver en hurtig og let installation selv under svære forhold eller ved begrænset plads også selv om montøren anvender arbejdshandsker.
 

 

Flere produkter

Kabelbindere T-Serien

Kabelbindere T-Serien

Kabelbinderne findes i mange forskellige materialer. De har indvendige tænder der giver et godt greb om emnet. Designet på hovedet garanterer stor styrke samt minimal kraft ved indførsel. Alt dette sikrer en simpel og hurtig installation.
Af tilbehør kan nævnes et stort program af værktøjer, der alt afhængig af behov, kan leveres i manuelle, pneumatiske eller fuldautomatiserede udførsler.

T serien anvendes til bundtning og fastgørelse af kabler, ledninger samt rør.

Kabelbindere SOFTFIX

Kabelbindere SOFTFIX

Disse kabelbindere er produceret i elastisk og slidstærk polyurethane. De er UV bestandige, har høj brudstyrke og elasistitet og kan benyttes i temperaturer helt ned til -40 °C.
SOFTFIX bindere er genoplukkelige og kan benyttes igen og igen. Dette gør dem ideelle i midlertidige installationer f.eks. musikarrangementer, teater mm.
Det meget fleksible materiale gør disse kabelbindere specielt velegnet til bundtning og fastgørelse af fiberoptiske kabler. Andre anvendelsesområder er have og landskabsindustrien, f.eks til at binde træer, roser mm.

Kabelbindere KR-Serien

Kabelbindere KR-Serien

Det specielt kurvede design i hovedet gør, at forseglingen dækker hele overfladen af røret eller slangen. Det patenterede design giver en meget glat overflade der låses fast med en glasfiberpind. Dette giver en meget sikker fastgørelse også mod vibrationer.
Den findes i afmålte længder samt i ruller af 50 m.
I tilfælde hvor der skal tilbydes en sikker og pålidelig bundtning af  kabler er designet på KR binderen ideel. Den anvendes til styring af stativer, vandslanger og vakuum linier.

Kabelbindere i stål MBT-FC-Serien

Kabelbindere i stål MBT-FC-Serien

MBT kabelbinderne har en patenteret låseanordning, der gør, at kabelbinderen kan justeres i hele dens længde. MBT serien leveres i 3 versioner: Rent stål uden belægning og 2 versioner med delvis eller fuld belægning med PA 66 materiale (se næste side).
Til disse typer anbefales værktøjet MK9, der strammer og afklipper overskydende MBT bånd.
Det bredde HellermannTyton program af rustfri stålkabelbindere kan anvendes i særdeles aggressive områder eller hvor ekstra sikkerhed, styrke samt brandsikkerhed kræves. De anvendes i alle former for industrier såsom toge og transport, skibsbygning, olieplatforme, miner og samt kemiske områder. I tilfælde af brand, vil kabler være sikkert fastgjort og sikre nødudgange.

Kabelbindere OS-Serien

Kabelbindere OS-Serien

De stadig større krav fra automobilindustrien for strammere kabelbundter kan ikke nås med standard kabelbinderdesign, uden at der sker skader på kabelisolationen. OS serien har udvendige tænder samt et design der har løst dette problem. Hovedet kræver mindre plads og indførslen af kabelbinderen sker let. Hovedets runde form gør, at kabelbinderen følger kablets form og fylder derfor mindre end traditionelle kabelbindere.
Det nye hoved kræver mindre plads, letter indførsel af kabelbinderen og giver stor styrke.

Kabelbindere MCT-Serien

Kabelbindere MCT-Serien

Med en total spredning af metalpartikler i kabelbinderen kan den benyttes som en del af HACCP processen. Den unikke blå farve øger synligheden og reducerer risikoen for forurening.

De metalholdige kabelbindere er specielt udviklet til anvendelse indenfor næringsmiddel- og lægemiddelindustrien. En unik produktionsproces med iblanding af metalpigment, gør det muligt at opdage små dele i en metaldetektor. Dette gør båndet velegnet til installationer både i og omkring produktionsprocessen.

Kabelbinder med pilehoved og plade

Kabelbinder med pilehoved og plade

Det pile formede design giver sammen med  de ”støttende ben” og ”tallerkenformede hoved” en sikker og fast montage. Hovedets ”ben” og ”tallerken” optager enhver variation i paneltykkelsen, hvilket gør den anvendelig for flere applikationer.
Både RT og FBS serierne er genoplukkelige mens FBS yderligere har den egenskab, at den stigeformede binder er meget mere fleksibel sammenlignet med den traditionelle binder.
Med en meget stor bredde i fastgørelsesmuligheder (fra 4,4 mm til 8,0 mm i hul diameter og 0,5 mm til 8 mm i pladetykkelse) er denne serie ideel til brug i de fleste industrier, inklusiv automobil industrien, tavler og fly.

Kabelbinderen har et pileformet hoved til fastgørelse

Kabelbinderen har et pileformet hoved til fastgørelse

Kabelbinderen har et pileformet hoved til fastgørelse. Dette giver en enkel indføring og høj strækfasthed, der kombineret med skumgummiforseglingen giver en ekstra beskyttelse mod indtrængende fugt og smuds.
Med en meget stor bredde i fastgørelsesmuligheder (fra 4,4 mm til 8,0 mm i hul diameter og 0,5 mm til 8 mm i pladetykkelse) er denne serie ideel til brug i de fleste industrier, inklusiv automobil industrien, tavler og fly.

Kabelbinder med montagesokkel med pilehoved og plade, to-komponent

Kabelbinder med montagesokkel med pilehoved og plade, to-komponent

Disse kabelbindere består af 2 dele. De leveres komplette og giver en simpel og bevægelig metode til bundtning og fastgørelse af kabler.
Det pilformede hoved er let at trykke i det forborede hul i panelet og giver hurtig fastgørelse. Designet i 2 dele gør det muligt at fokusere hovedet hvor det ønskes, således at montagen lettes. Tallerkenhovedet optager forskelligheder i paneltykkelsen og sikrer altid en stabil fastgørelse.
Kabelbinderen leveres med ud- eller indvendige tænder eller dobbelt hoved kabelbinder.
Serien er primært designet for fastgørelse af ledningsarbejde i automobilindustrien, er let at anvende, og ses i dag i mange andre industrier såsom fly- og maskinindustrien samt vaskemaskinproducenter.

Kabelbinder med fyrretræ og plade, en-komponent

Kabelbinder med fyrretræ og plade, en-komponent

Denne kabelbinder med fastgørelse tilbyder en simpel og let metode til bundtning og fastgørelse af kabler. Designet på ”fyrretræshovedet” giver en sikker fastgørelse i panelet, der kan have en tykkelse fra 0,8 mm til 7,0 mm. Det ”tallerken” formede hoved dækker hullet og minimerer vand og snavs.
REL typen er genoplukkelig og ideel til nedtagning eller tilføjelse af kabler, efter at den oprindelige installation var færdig.

Serien er primært designet til fastgørelse af ledningsbundter i automobilindustrien. På grund af den enkle og lette montering benyttes de i dag også i fly, tavler samt vaskemaskiner.

Montageklips med pilehoved for føring med afstand SOC

Montageklips med pilehoved for føring med afstand SOC

CHA1 og CHA2 holderen kan formonteres på ledningsarbejdet og giver en +/- 8 mm justering i hver retning. Dette giver mulighed for at tilpasse ledningsarbejdet til den aktuelle installation.
CHA1 holderen anvendes på maskiner og maskinanlæg til hurtig og let montage af ledningsbundtet. TM1/SF anvendes i en seriefunktion hvor der er begrænset plads.

Originally designed for the Automotive industry, these clips (fixing elements) offer simple and easy methods of securing cable hoses or pipes. These fixing elements have many applications within a wide range of industries.

CHA1/CHA2 holder til fastgørelse

CHA1/CHA2 holder til fastgørelse

CHA1 og CHA2 holderen kan formonteres på ledningsarbejdet giver en +/- 8 mm justering i hver retning. Dette giver mulighed for at tilpasse ledningsarbejdet til den aktuelle installation.
CHA1 holderen anvendes på maskiner og maskinanlæg til hurtig og let montage af ledningsbundtet. TM1/SF anvendes i en seriefunktion hvor der er begrænset plads.

Kabelbindere med kantklips

Kabelbindere med kantklips

Denne kabelbinder trykkes ned over metalkanten hvorefter den giver en meget sikker og simpel fastgørelse. Tykkelsen på kanten kan være mellem 1 mm til 3 mm.
Kabelbindere med kantklips er ideelle til anvendelse hvor huller ikke kan bores eller hvor der på grund af temperaturproblemer ikke kan anvendes fastgørelse med lim. Når kabelbinderen er fastgjort omkring kablet eller bundtet, monteres den let på kantklipsen. Serien anvendes hovedsalig indenfor automobilindustrien samt byggeindustrien hvor binderens hurtige montage sparer tid og penge.

Klips for runde huller

Klips for runde huller

Disse klips monteres let ved at trykke dem på plads på den tilhørende del.

Den kan fjernes uden skade og er et billigt alternativ ved vedligehold, reparation og senere genanvendelse.

Klipsen anvendt her er udviklet til elektriske kabler og kabelnet i automobil industrien.

AHC-Serien

AHC-Serien

Denne holder monteres let med den pileformede ankerplade. Holderen er åben og lukkes ved at presse kabelbundtet ned i holderen. Denne proces er meget hurtig og efektiv. Holderen kan åbnes igen.

Denne holder anvendes til bilindustrien. Den sidder blandt andet i motorrumet, hvor kablet monteres let og hurtigt.

MB Serien til fastgørelse af kabelbindere

MB Serien til fastgørelse af kabelbindere

Hver sokkel er designet til at give maksimum overflade areal. Selve den speciel udviklede lim samt overflader giver en meget stor vedhæftning og sikkerhed i montagen.
MB soklerne tilbyder 4-vejs indgang for kabelbinderen, hvilket sikre en mere fleksibel installation.

Hvor hurtighed og  sikker fastgørelse kræves er sokler med lim ideelle. De er særlig velegnede til kontroltavler, teleudstyr eller steder hvor huller, skruer, møtrikker eller bolte ikke kan benyttes.

Sokler for kabelbindere PMB5

Sokler for kabelbindere PMB5

PMB5 anvendes sammen med flydende lim eller klæbrende pasta. Huller i soklen giver en minimum afstand mellem soklem og overfladen. Den er fremstillet af varmeresistent materiale og kan anvendes i kombination med hot-melt lim. Soklen kan anvendes med kabelbindere op til 4,8 mm i bredden.

Kan anvendes hvor huller ikke er tilladt. På grund af den store diameter kan den derfor anvendes på ujævne overflader.

PMB5 anvendes i jernbaneindustrien så vel som indenfor vedvarende energi.

CTAM skruesokkel

CTAM skruesokkel

CCTAM og CTAP sokler er velegnede til applikationer med minimal plads. De kan monteres på udstyret før kabelinstallation og optager ikke mere plads end selve kablet.
CTAM har 4 indgange og kan bruges enten på linje eller 90 grader til kablet. CTAP soklen giver en justerbar afstandsfunktion der gør det muligt at føre kablet præcist. CTAM soklen er fremstillet af PEEK og modstår temperaturer fra -55° C op til +240° C. De er derfor ideelle til applikationer med høje temperaturer, f.eks. installation på udstødningssystemer eller i en motor.

PEEK sokler anvendes i testlaboratorier på grund af deres lave udgasning.

Praktisk viden om låsehoveddesign på kabelbindere

Kabelbinder med låsepal i plast

Kabelbinder med låsepal i plast

Denne låseteknologi benyttes i 90% af alle HellermannTyton´s kabelbindere i polyamid. For at kunne dække mange forskellige 
anvendelsesområder, findes der mange forskellige varianter af dette system, f.eks. et genoplukkelige design.

Kabelbindere serie KR

Kabelbindere serie KR

Disse kabelbindere kendetegnes ved sin glatte overflade og unikke låseprincip. Med KR seriens skråstillede låseholder opnås et særdeles godt fæste omkring kabelbundtet.

Stålbindere serie MBT

Stålbindere serie MBT

Båndet i MBT serien har ingen riller og båndet føres parallelt ind i låsehovedet. Båndene er produceret i rustfrit stål type 304 eller 316 (316 stål er det der leveres i Danmark). Værktøjet MK9SST (se side 417) benyttes til at stramme og afklippe kabelbinderen.

Mere information om vores kabelbindere og fastgørelseselementer kan findes her: 
kabelbindere_tekniske informationer 2011.pdf 

Fastsættelse af minimum trækstyrke

Minimum trækstyrken er en vigtig faktor for kabelbindere. Den bestemmer hvor meget båndet kan belastes. Den minimale trækstyrke er defineret iht. militære specifikationer og USA standarder (Military Specification and Standards). Tekster er beskrvet i Mill-S-23190E: 

 • Behandling af testobjekterne
 • Testapparaternes opbygning
 • Anvendelse af båndet på en delt testprobe
 • Prøvehastighed

Testprocedure til at definere minimum trækstyrke

Fastsættelse af minimum trækstyrke

 

 

Kabelbinderen monteres på en delt testprobe med egnet værktøj.

Fastsættelse af minimum trækstyrke

 

 

Testproben deles/ekspanderes med en defineret hastighed.  

Fastsættelse af minimum trækstyrke

 

 

Styrken hvorved kabelbinderen bristereller materialet begynder at briste, måles i Newton (N).

Test af værktøj – Trækkraft

Test af værktøj – Trækkraft

Der findes ingen generel testmetode på markedet. Hos HellermannTyton arbejder vi med HT50 testudstyr fra MAV Prüftechnik(Berlin) til at fastlægge trækstyrke momentet og samtidig sikre kvaliteten på vores værktøjer. 
Det er mere kompliceret at teste et kabelbinderværktøj end man umiddelbart skulle tro. Det er vigtigt at overholde de testprocedure der findes samt at have et ensartet test setup. Dette betyder, at vi tester kabelbindere ud fra størrelsen samt, hvilken bundtdiameterad kabelbinderen kan spænde omkring. Det er også vigtigt at fugtindholdet i kabelbinderen er ens ved hver test, da man ellers vil opnå forskellige resultater. 
Generelt kan man sige at hastigheden hvormed kabelbinderen klippes efter den er strammet til, hvordan værtøjet er positioneret på kabelbinderen samt Kabelbinderen og værktøjets generelle tilstand spiller en afgørende rolle for at kunne fastlægge tilspændingsmomentet. Vi gør derfor opmærksom på at alle de anførte værdier er vejledende. I vores brugervejledninger har vi specificeret trækkraften for hver type kabelbinder. Såfremt der skal foreligge dokumentation for trækkraften elle at den skal være i henhold til en specifik godkendelse, anbefaler vi at værktøjet justeres ved hjælp af MAVudstyr. Som en retningslinie kan vi sige at halvdelen af holdekraften på en kabelbinder bør anvendes som tilspændingsmoment. 
Den mindste holdestyrke er den belastning en kabelbinder kan modstå før den den går i stykker (se mere information på side 29). Følgende formel anvendes til at finde det korrekte tilspændingsmoment på værktøjet. 

Optimale opbevaringsforhold for kabelbindere i polyamid

Ca. 90% af alle kabelbindere og sokler fra HellermannTyton bliver produceret i dette materiale.

Polyamid PA66 har mange egenskaber som er værdifulde for HellermannTyton kabelbindere og montageokler:

 • Høj styrke, stivhed og hårdhed
 • Høj varmestabilitet, også under opvarmning
 • Høj slidtagestyrke

 

HellermannTyton kabelbindere og montagesokler er produceret af polyamid i høj kvalitet. Dette industrielle syntetiske materiale benyttes hovedsalig til sprøjtestøbning men kan også presformes.

Dette betyder at materialet absorbere vand men kan også afgive vand. For optimal lagring af kabelbindere er det vigtigt at materialet er i en tilstand af ligevægt, med et vandindhold på cirka 2,5%.

HellermannTyton´s originale poser sikrer at vandindholdet i materialet holdes konstant. Af denne grund er det vigtigt at opbevare produkterne i originalposerne således at kvaliteten på kabelbinderne ikke forringes.

Optimale opbevaringsforhold for kabelbindere i polyamid

Opbevar altid kabelbinderne i en lukket pose!Når posen er åbnet, bør kabelbinderne benyttes indenfor en rimelig tid.

Optimale opbevaringsforhold for kabelbindere i polyamid

Udsæt ikke produktet for direkte sollys! Opbevar ikke poserne i direkte sollys, f.eks. i vinduskarmen!

Optimale opbevaringsforhold for kabelbindere i polyamid

Opbevaring bør aldrig ske tæt på varmekilder! Undgå kontakt med direkte varme, læg ikke posen på radiator eller anden varmekilde!

Optimale opbevaringsforhold for kabelbindere i polyamid

De ideelle opbevaringsforhold er det mellemeuropæiske gennemsnitklima:

For optimal lagring af kabelbindere er det vigtigt at materialet er i en tilstand af ligevægt, med et vandindhold på cirka 2,5%.

Hold dig i kontakt med os!


Update: 13/01/2018 © HellermannTyton 2017
Kontakt